Monday, January 19, 2009

TAKWIM IBUPEJABAT PENGAKAP NEGERI SABAH 2009Untuk memastikan kelancaran pendaftaran ahli/kumpulan serta pengeluaran tauliah Penolong Pasuruhjaya Daerah/Pemimpin, pihak Ibupejabat Pengakap Negeri akan mengadakan 'roadtour' ke Bahagian dan Daerah. Penyerahan sijil dan lencana pendaftaran, penyampaian tauliah serta watikah perlantikan kepada Pen. Pesuruhjaya Daerah dan Pemimpin Pengakap akan diadakan sekaligus semasa roadtour tersebut di samping kesempatan untuk mengadakan dialog bersama Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri.
Pihak pentadbiran Pengakap di Bahagian/Daerah adalah dialu-alukan untuk menetapkan satu tarikh dan tempat (termasuk jemputan kepada kumpulan-kumpulan yang terdapat di dalam Bahagian/Daerah) yang kemudiannya diajukan kepada Ibupejabat Pengakap Negeri agar membolehkan persiapan roadtour ke Bahagian/Daerah anda dibuat. Adalah diharapkan agar sijil serta lencana pendaftaran kumpulan/ahli dan Tauliah berkaitan dapat disampaikan secara langsung pada tarikh yang telah ditetapkan itu. Pendaftaran keahlian serta permohonan berkaitan juga boleh dibuat semasa roadtour ini.
Roadtour pertama bagi tahun 2009 akan diadakan secara berpusat pada 28 Februari 2009 bagi Bahagian Pedalaman Atas dan Daerah tuan rumah yang telah dipilih adalah Daerah Keningau.

1 comment:

 1. Tahniah, Datuk/Datin/tuan/puan yang bekerja keras dalam memantapkan pergerakan Pengakap Di Sabah.
  Selamat Menyambut Tahun Baru 2010.
  Dari Kami di SMK.Tandek.
  Alamat:
  Skipper Dr.H.Robert Garatam
  Peti Surat 763
  89100 Kota Marudu Sabah.

  ReplyDelete